В Україні запускають проєкт психологічної допомоги жінкам полонених або зниклих безвісти військових

Проєкт “Невизначена втрата” передбачає надання безкоштовних консультацій – шести індивідуальних та десяти групових. Українські фахівці, задіяні в його реалізації, проходять навчання у психологині Рут Дорум з Ізраїльської коаліції травми.

Проєкт безоплатної психологічної допомоги жінкам полонених або зниклих безвісти військових – “Невизначена втрата” – запускають в Україні. Про це під час його презентації повідомила керівниця проєктів та програм напряму “Допомога жінкам” Future for Ukraine Анна Грубая,  передає Укрінформ. 

“Цей проєкт передбачає надання безкоштовних консультацій для жінок, які чекають. Це 16 консультацій, 6 з них індивідуальних, а 10 групових. Також триватиме постійна підтримка цих жінок в рамках групових консультацій… Такий підхід обрано через те, що не кожна жінка готова ділитися своїм особистим в групі, хтось хоче працювати індивідуально з психологом, і ми цей шлях підтримуємо. Водночас, після індивідуальної роботи, при готовності, є можливість працювати в групах, де жінки можуть бути опорою одна для одної, розділити свій біль і отримати цю необхідну підтримку”, – сказала Анна Грубая. 

За її словами, в групах – не більше семи жінок, вони розділяються за сімейним статусом (матері, дружини, доньки) та за статусом їхніх рідних військових (зниклий безвісти або в полоні). 

  • Анна Грубая зазначила, що проєкт “Невизначена втрата” передбачає високий професійний підхід, оскільки українські фахівці проходять навчання у психологині Рут Дорум з Ізраїльської коаліції травми. Грубая підкреслила, що вміння працювати з травмою і реалізовувати це практично є важливим, адже не можна допустити повторної травматизації у людини.