Vivat представить на «Книжковому Арсеналі» книжки, вцілілі після російського обстрілу друкарні у Харкові

На ярмарку буде представлено книжку військового Валерія Пузіка "Мисливці за щастям. Якщо треба буде помирати, я тебе розбуджу" та книгу Олександра Ірванця і художника Юрія Журавля "Ізмарагд княгині Несвіцької".

Видавництво Vivat представить на “Книжковому Арсеналі” дві новинки — книжки, які встигли передати на склад до того, як російська ракета знищила палітурний цех друкарні “Фактор -друк” у Харкові. Про це видавництво повідомило на своїй сторінці у Фейсбук.

На ярмарку буде представлено книжку військового Валерія Пузіка “Мисливці за щастям. Якщо треба буде помирати, я тебе розбуджу” та книгу Олександра Ірванця і художника Юрія Журавля “Ізмарагд княгині Несвіцької”.

Усього із накладу Валерія Пузіка вціліло 200 примірників  та 1500 примірників – книжки Олександра Ірванця.

“Працівники Фактор-Друк готували книжки до Книжкового Арсеналу — знали, що ці видання чекають, що колеги з Vivat просять про те, щоби бодай частина тиражу якомога швидше була передана на склад. Коли завершились слідчі дії й перейшли до інших відсіків велетенського поліграфічного підприємства — виявилось, що кілька палет з палітурного цеху вже перейшли в наступний відсік. І серед інших ці дві. Вони ледь-ледь пахнуть димом. Над цими примірниками працювали люди, за якими ми всі досі не відгорювали”, — йдеться у дописі видавництва.

У видавництві також повідомили, що частину вцілілих книжок відправили як передзамовлення, а решту привезли до Києва.

“Олександр Ірванець і Юрій Журавель будуть на стенді Vivat на Книжковому Арсеналі, щоб підписати новинку — субота, 1 червня, 14-15:00”, – додали видавці.

Нагадаємо, 23 травня під час ракетної атаки на Харків росіяни вдарили по друкарні видавництва Vivat “Фактор-Друк”.

Пізніше Харківська обласна прокуратура повідомила, що на підприємстві загинуло семеро людей, ще 16 — травмовані. Наступного дня правоохоронці встановили особи всіх загиблих унаслідок атаки.

Внаслідок обстрілу у друкарні “Фактор-Друк” згоріли 50 тисяч книжок. Власник друкарні Сергій Політучий заявив, що через ракетний удар по “Фактор-Друк” потужність видавничого ринку в Україні може скоротитися на 40%.

Міжнародний фонд “Відродження” оголосив, що надасть видавництву Vivat терміновий грант для допомоги після російського обстрілу.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що держава знайде гроші для відновлення друкарні “Фактор-Друк”.

У День працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження генеральна директорка видавництва Vivat Юлія Орлова оприлюднила на своїй фейбук-сторінці імена семи загиблих працівників друкарні “Фактор-Друк” унаслідок російського удару по Харкову 23 травня. 



Джерело