Підтримка місяця прайду: Новий канал транслюватиме контент, присвячений рівності та протидії стереотипам щодо ЛГБТІК+ спільноти

Цьогоріч логотип телеканалу також прикрасить райдужне коло та анімований прапорець.

Новий канал підтримає місяць прайду та покаже в ефірі та діджиталі контент, присвячений маршам рівності та протидії стереотипам щодо ЛГБТІК+ спільноти. Логотип мовника також прикрасить райдужне коло та анімований прапорець. Про це повідомила пресслужба мовника.

«Кожна людина має право бути собою, і ми підтримуємо її в цьому. Адже саме повага є однією з головних цінностей Нового каналу. Ми поважаємо людей та їхній вибір та не ділимо їх на “своїх” чи “чужих”. Для нас важлива особистість, а не її гендерна ідентичність чи сексуальна орієнтація», — зазначила маркетинг-директорка Нового каналу Ольга Балабан.

У 2019 році Новий канал випустив серіал «Перші ластівки», який порушив багаторічне мовчання про дискримінацію, булінг та інші виклики, з якими стикаються представники ЛГБТІК+ спільноти.

Водночас на діджитал-платформах мовник підтримує роботи режисера Юрія Двіжона, серед робіт якого — документальний фільм про права ЛГБТІК+ спільноти «Шлюбна (не)рівність в Україні», а також кліп на пісню Ірини Білик «Не ховай очей». В останній роботі герої відкрито говорять про свою сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність, у ньому знявся і Юрій Двіжон. Продовженням історії «Не ховай очей» став окремий фільм «Не ховай очей-2. Наші в США» про українських ЛГБТІК+ емігрантів.

«Три роки тому Starlight Media розробив та затвердив корпоративну стратегію різноманіття та інклюзивності. Вона ґрунтується на принципах поваги до всіх людей, незалежно від їхньої гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації чи будь-яких інших ознак. Ми прагнемо не лише забезпечити рівні можливості для всіх наших ЛГБТІК+ співробітників, а й активно використовувати свою платформу для боротьби з дискримінацією та насильством, а також захищати рівність прав та можливостей для всіх людей», — пояснила директорка з корпоративних комунікацій та сталого розвитку Starlight Media Яна Гончаренко. 

Нагадаємо, 1 червня у світі стартує прайд-місяць на підтримку прав та видимості ЛГБТК-спільноти. 

Цьогоріч вперше за час повномасштабної війни 16 червня у Києві відбудеться Марш Рівності. Запланована локація — київське метро. З безпекових міркувань у Марші зможе взяти участь не більше 500 людей. Це, зокрема, активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери.

Окрім цього, 9 червня пройде Благодійний освітній фестиваль «КиївПрайд» в артцентрі «Closer» (вул. Нижньоюрківська, 31).