У Росії оголосили у розшук журналістів Катерину Фоміну та Романа Аніна

Джерело: Детектор медіа
Обидва журналісти виїхали з Росії

Російське МВС оголосило у розшук журналістку телеканалу «Дощ» Катерину Фоміну та головного редактора «Важливих історій» Романа Аніна. На розшукову картку звернула увагу «Медіазона».

У картці не пояснюються підстави для розшуку. Обидва журналісти виїхали з Росії.

У січні  російські ЗМІ писали про порушення кримінальної справи проти Фоміної. За їх даними справу було порушено за статтею про фейки про армію, за інтерв’ю про війну в Україні, яке Фоміна взяла для «Важливих історій».

У ньому російський військовий Данило Фролкін, який брав участь у вторгненні в Україну, зізнався у вбивствах мирних жителів та мародерстві на Київщині. Фролкін також назвав імена командирів, які, за його словами, віддавали накази про вбивства мирних жителів.

Після виходу матеріалу військовий, який перебував у Росії, був заарештований, а потім засуджений російським судом до 5,5 років позбавлення волі умовно – його визнали винним у розповсюдженні явно неправдивої інформації про російську армію з корисливих спонукань.

Справу проти Фоміної було порушено за аналогічним звинуваченням.

Головний редактор «Важливих історій» Роман Анін сказав, що не знає про кримінальну справу. За якою статтею вона порушена — невідомо.

Нагадаємо, що раніше до Черемушкинського суду Москви надійшов адміністративний протокол на видавчиню  та генеральну директорку онлайн-видання «Медуза» (російське видання, яке базується в Латвії) Галину Тимченко за статтею про участь у «небажаній організації».