На війні з росією загинули семеро захисників з Полтавщини

Виконуючи бойові завдання загинули Владислав Бугаєць, Антон Однокоз, Вадим Ленда, Дмитро Авраменко Петро Гавриленко та Василь Зеленський. Також помер Сергій Царенко.

Владислав Бугаєць

Загинув 7 березня поблизу Тернів, що на Донеччині. Служив за контрактом у Національній гвардії. Нагороджений нагрудним знаком «За відвагу». Через три місяці після загибелі, тіло воїна повернули на Полтавщину.

poltavska-khvilia_xcwi/uho9p88SR.jpeg

Вадим Ленда

Солдат Вадим Ленда загинув 10 червня, виконуючи військовий обов'язок поблизу селища Новодонецьке, на Донеччині. Був водієм кулеметного взводу роти вогневої підтримки. Прощалися із захисником 15 червня.

poltavska-khvilia_xcwi/_9oC2UUSg.jpeg

Антон Однокоз

Старший солдат Антон Однокоз загинув 8 червня від артилерійського обстрілу в районі острова Козацький, на Херсонщині. Попрощалися із захисником 17 червня.

poltavska-khvilia_xcwi/zlyIh8UIg.jpeg

Дмитро Авраменко

Розвідник Дмитро Авраменко загинув 10 червня, відбиваючи російську атаку в селі Степова Новоселівка, що на Харківщині. До лав ЗСУ приєднався 6 квітня. В останню путь героя провели 18 червня.

poltavska-khvilia_xcwi/tEpEhUUIg.jpeg

Петро Гавриленко

Старший солдат помер 12 червня. Останню шану захиснику земляки віддали 14 червня.

poltavska-khvilia_xcwi/2taGo8UIR.jpeg

Василь Зеленський

Кулеметник стрілецької роти Василь Зеленський загинув 12 червня від поранень, отриманих під час боїв у районі села Уманське, на Донеччині.

poltavska-khvilia_xcwi/qQDtoU8IR.jpeg

Сергій Царенко

Старший солдат Сергій Царенко помер 15 червня. У лавах ЗСУ був з 2017 року. Служив кухарем у 131 окремому розвідувальному батальйоні. 5 липня 2023 року Сергій Володимирович був переміщений до роти охорони нашого міста. Прослуживши 4 місяці знову був переміщений до військової частини А4957, де був кухарем їдальні взводу матеріального забезпечення.

poltavska-khvilia_xcwi/W80LoUUIg.jpeg

Вічна шана Героям!

Нагадаємо, стало відомо про загибель девʼяти воїнів з Полтавщини.

Джерело: poltavawave.com.ua