Російські пропагандисти поширили фейк про нібито купівлю Оленою Зеленською автомобіля Bugatti за 4,5 млн євро

Джерело: Детектор медіа
Першоджерелом цього фейку стало французьке видання Verite Cachee, яке було створене дев'ять днів тому.

У мережі шириться черговий фейк пропагандистських ресурсів Росії про буцімто купівлю першою леді України Оленою Зеленською автомобіля Bugatti Tourbillon за 4,5 млн євро. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України.

«Для більшої правдоподібності в мережу запустили відео начебто працівника автосалону, в якому він розповідає про нібито проведення закритої презентації елітного авто спеціально для української делегації. Це фейк і чергове намагання росіян дискредитувати родину Президента України», — йдеться у повідомленні ЦПД.

Там додають, що першоджерелом цього фейку стало французьке видання Verite Cachee, яке було створене дев’ять днів тому, а саме 22.06.2024.

Окрім цієї дискредитаційної публікації на сайті розміщені статті, які висвітлюють війну проти України з російської сторони. Крім цього, в більшості матеріалів посилання йде на російських офіційних осіб або пропагандистів.

«Людина, яка позиціонується як працівник магазину, має лише 4 публікації в соцмережі Instagram, а перша публікація була оприлюднена 4 дні тому. Також слід зазначити, що чоловік у кадрі має ознаки штучно згенерованого дипфейку. Пропагандисти Росії запустили цей фейк напередодні саміту НАТО, для того щоб дискредитувати вище керівництво України на міжнародній арені», — повідомили в ЦПД.