“Відкупитися від служби не вийде”. Представник ТЦК роз’яснив процедуру накладення штрафів

Сплату штрафу за порушення військового обліку не варто сприймати як звільнення від виконання військового обов’язку

Про це сказав речник Полтавського ТЦК та СП майор Роман Істомін у коментарі “Телеграфу”, передає RegioNews.

Він пояснив, що відповідно до нових правил, якщо військовозобов’язаний не з’явився до ТЦК, на нього накладають штраф. У разі несплати штрафу протягом 15 днів, ТЦК надсилає постанову про адміністративне стягнення у виконавчу службу. Крім того, терцентр направляє запит до поліції з проханням доставити ухилянта у ТЦК.

При цьому Істомін погодився, що сплата штрафу не означає звільнення від призову

“Звісно. Щобільше, за повторне правопорушення накладають інший штраф, зазвичай, більший за перший. Це залежить від рішення начальника районного ТЦК. Сплата штрафу — це не спосіб відкупитися від виконання своїх обов'язків, і адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов'язку”, – зазначив представник ТЦК.

Речник Полтавського ТЦК також наголосив, що після 16 липня, військовозобов'язані мають бути готові до перевірки військово-облікових документів на вулицях. Імовірно, кількість військових патрулів, які займатимуться перевіркою документів, збільшиться.

Нагадаємо, у військовозобов’язаних залишився один день до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних, тобто до 16 липня. Всім, хто цього все ж не встигне зробити, загрожують штрафи за порушення правил військового обліку. Біля київських ЦНАПів спостерігаються великі черги.

Також раніше у Міноборони України пояснили, що буде з тими, хто оновив свої дані, але не пройшов ВЛК, якщо все ж таки отримав повістку.


Джерело: regionews.ua