Мамай роздає набори першокласників та каже, що повернеться на посаду мера Полтави

Благодійний фонд Олександра Мамая, який був зі скандалом звільнений з посади міського голови Полтави, розпочав роздачу наборів першокласників

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на видання “Полтавщина”.

Щоби отримати набір, батькам достатньо показати свій паспорт, свідоцтво про народження дитини та документи зарахування до школи. Мешканцям старостатів, які не зможуть приїхати до Полтави, фонд Мамая відвезе набори особисто додому.

У подарунковий набір входять: зошити, ручки, олівці, фломастери, гуаш, папір, клей, кісточки, розмальовки, щоденник, ланчбокс, пляшка для води, тека. Всього на перший клас передбачено понад 2 тисячі наборів. Скільки ж наборів передбачено і для другокласників. Яка вартість наборів, не повідомляється.

В офісі, де відбувалася роздача пакунків, був присутній і сам Мамай. Він нагадав, що раніше подібні пакунки закуповувалися з бюджету міста, але під час війни громада не може дозволити собі виділити такі кошти з бюджету.

Також Мамай висловив “100-відсоткову впевненість”, що йому вдасться повернутися на посаду міського голови через суд.

Нагадаємо, що 2 березня 2023 року ВАКС виніс вирок Полтавському міському голові Олександру Мамаю, який визнав свою вину у корупційних діях у так званій “справі домогосподарок”. Суд позбавив Мамая волі на 5 років з іспитовим терміном на рік і відповідно на рік відсторонив його від посади.

На виконання вироку суду Олександра Мамая звільнили з посади міського голови Полтави у квітні 2023 року.

У березні 2024 року Київський районний суд Полтави звільнив Олександра Мамая від основного покарання: річного іспитового строку з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Термін випробування, встановлений для Олександра Мамая, закінчився 2 березня цього року.

Раніше стало відомо, що Мамай добивається через суд поновлення на посаді.


Джерело: regionews.ua