Редакції стикаються з браком кадрів не лише через мобілізацію, а й через вигорання та виїзд людей за кордон, — Сингаївська

Джерело: Детектор медіа
Заступниця головного редактора онлайн-видання Lb.ua каже, що редакціям важко знайти фахових працівників.

Колишня заступниця гендиректора Укрінформу, а нині — заступниця головного редактора онлайн-видання LB.ua Марина Сингаївська розповіла, що багато редакцій стикається з браком кадрів не лише через війну, а й через те, що фахівці виїхали з країни з початку повномасштабного вторгнення.

Про це вона розповіла в інтерв’ю ГО «Жінки в медіа».

«У редакції LB.ua жінки переважають — за кількістю, на різних позиціях. І в тому числі це пов’язано з тим, що чоловіки мобілізуються, йдуть на фронт. Але ми маємо брак кадрів не лише через війну, а і через те, що людей взагалі стало менше, багато виїхали з країни з початку повномасштабного вторгнення», — каже Марина Сингаївська. 

Вона додала, що кожна редакція стикається з тим, що дуже зараз важко знайти фахових працівників. 

«Я б сказала, що загалом відчуваю брак робочих рук, брак журналістів — що на старій роботі, що тут. Ми шукаємо, є велика потреба наймати, тому що хороших працівників не так багато. 

Дуже багато людей вигорають. Наприклад, шукаючи фахівців SMM, ми стикнулися з тим, що ті, хто раніше працювали саме у медіа, вигоріли й пішли в інші галузі, де мають набагато менше навантаження і, я так розумію, більше грошей. Тому що медіа — не дуже “заробітчанська” робота. Тож, коли я прошу навіть знайомих SMM-ників повернутися, вони кажуть “ні”», — каже заступниця головного редактора онлайн-видання LB.ua.

Вона підкреслила, що медіа — це великий потік інформації, «це постійне навантаження. На будь-якому напрямку: на новинному, на репортажному. Це дуже емоційно важка робота, це про ризики ретравматизації — коли ми працюємо з травматичним контентом, не тому, що ми хочемо, а тому, що мусимо. Коли ти просто людина, можеш не дивитися новин».

Нагадаємо, 7 червня Марина Сингаївська  доєдналась до  команди «Лівого берега» — LB.ua. 

10 травня вона пішла з посади заступниці генерального директора інформаційного агентства «Укрінформ».

Також раніше працювала редакторкою інформаційного агентства УНІАН.

Фото: ГО «Жінки в медіа»