Олександр Хижняк: «Останній рік підготовки до Олімпіади був найважчим»

Олімпійський чемпіон відповів на запитання журналістів

Сьогодні у приміщенні Полтавської міської ради відбулася урочиста зустріч з олімпійським чемпіоном Олександром Хижняком та його батьком і тренером Олександром Хижняком-старшим. Після всіх офіційних урочистостей чемпіон поспілкувався з журналістами:

Про підготовку до Ігор

«Підготовка дійсно була нелегкою. Особливо в рік після Європейських Ігор. Я там якраз отримав олімпійську ліцензію. Але потім я отримав ушкодження і готувався до Олімпіади з травмою. Це було дуже важко. У плані підготовки була участь у кількох серйозних змаганнях, але довелося це скасувати. Втім, дякуючи Богу та підтримці близьких, ми провели велику роботу і зуміли здобути цю нагороду».

Про роботу над помилками

«Коли я став другим у Токіо, звісно це було радісно, але було певне відчуття досади й незавершеності. Постійно була думка, що ще трошки й я міг би привезти додому „золото“. Це був величезний і корисний досвід, який знадобився у Парижі. Я не змінював кардинально манеру боксування, але вдалося зробити правильні висновки з попереднього досвіду».

Про емоції після перемоги

«Я дуже вдячний Полтаві й полтавцям які мене підтримували, а перш за все — Збройним силам України, які ціною свого життя давали й дають мені можливість тренуватися й представляти нашу країну. Я дуже довго чекав цього моменту й хотів, щоб у Полтаві був олімпійський чемпіон».

Про підтримку дружини

«Останні років п’ять все наше життя було направлено на те щоб здобути це олімпійське „золото“. Дружина неймовірно підтримувала й мотивувала мене, навіть у моменти коли реально опускалися руки. Ще коли я привіз „срібло“ з Токіо, ми повісили його до нагород і мріяли, що я привезу „золото“ з Парижу й ми ту срібну медаль трохи прикриємо (сміється). На щастя це вдалося, за що я їй дуже вдячний».

Джерело: sport.pl.ua