«Русскій воєнний флот — до дна!»: «Укрпошта» вводить в обіг нову марку

Нова марка містить зображення кораблів, які є найбільш вагомою втратою російського агресора за два роки повномасштабної війни. Тираж марки — 1 000 000 примірників.

«Укрпошта» 8 травня офіційно вводить в обіг поштову марку «Русскій воєнний флот — до дна!», випуск якої здійснено за підтримки Військово-морських сил ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба головної пошти України. 

У компанії інформують, що нова марка є третьою в легендарній серії поштових марок воєнного часу «Русскій воєнний корабль … !» і символізує очищення Чорного моря від російських кораблів. 

«Ми всі пам’ятаємо, як на наступний день після введення в обіг марки “Русскій воєнний корабль, іді…!”, ЗСУ забезпечили відправку ворожого крейсера “Москва” у заданому напрямку. Сподіваємось, що і марка “Русскій воєнний флот — до дна!” стане “пророчою” і врешті-решт весь російський флот опиниться на дні, де йому і місце, а наше Чорне море очиститься від російської навали. Зараз на марці зображені знищені російські кораблі, які стали найбільшим збитком для ворожого флоту. І навіть це скорочене кладовище з російського брухту ледь вмістилося на зображення марки, — коментує генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський. — Цією маркою ми також хочемо підкреслити й те, що боротьба досі триває: на морі, у небі, на землі. Сподіваємось, що серія легендарного “корабля” буде продовжуватись завдяки нашим постійним “співавторам” — ВМС ЗСУ, ГУР, СБУ». 

Нова «пророча» марка від «Укрпошти» «Русскій воєнний флот — до дна!» містить зображення кораблів, які є найбільш вагомою втратою ворога за два роки повномасштабної війни. «Всі ці кораблі були потоплені, пошкоджені та виведені з ладу завдяки силам безпеки та оборони України. Зображений під прицілом російський сторожовий крейсер “Адмірал Макаров” поки що залишається неушкодженим. Але саме він може стати наступною ціллю, адже метою українських оборонців є повна відсутність військових кораблів рф в Азово-Чорноморському регіоні», — зазначають в «Укрпошті». 

Тираж марки — 1 000 000 примірників.  Художник — Віктор Грудаков. На поштовому випуску також використано шрифт Дмитра Растворцева, який розроблено спеціально для ЗСУ. 

Нову марку погасили у Дніпрі та Черкасах. 

Одночасно з випуском нової марки «Укрпошта» 8 травня відкрила  продаж благодійної презентаційної рамки «Русскій воєнний … !», яка містить усі три поштові марки цієї серії з відбитками штемпелів «Перший день!»: «Русскій воєнний корабль, іді … !», «Русскій воєнний корабль, … всьо!» та «Русскій воєнний флот — до дна!». 

Тираж рамки — 1000 примірників, вартість — 1500 грн, 1000 грн з яких будуть спрямовані «Укрпоштою» на закриття збору на машину механізованого розмінування для ДСНС України. 

Нагадаємо, у квітні «Укрпошта» випустила нові марки «Зброя перемоги». На них зображена зброя українського виробництва: розвідувальний безпілотний комплекс Shark, ударний дрон «Лютий», FPV-дрон «Ескадрон», САУ «Богдана», бронеавтомобіль «Козак» та морський дрон MAGURA V5.

24 лютого «Укрпошта» ввела в обіг поштову марку «ПТН ПНХ!», присвячену річниці повномасштабної війни Росії проти України.

Фото: «Укрінформ»