Медіа Thebuchacity презентували проєкт «Буча: Місто Незламних. Повернення до життя»

Джерело: Детектор медіа
Проєкт складається із серії відео, які знайомлять з реальними людьми, що своїми діями повертають місто до нормального життя, роблячи його кращим і міцнішим.

Медіа Thebuchacity презентувало проєкт «Буча: Місто Незламних. Повернення до життя», метою якого є висвітлення історій та подій, які демонструють силу і стійкість громади Бучі після важких часів.

Проєкт складається із серії відео, які знайомлять з реальними людьми, що своїми діями та зусиллями повертають місто до нормального життя, роблячи його кращим і міцнішим.

Основний акцент у відео зроблено на ранньому відновленні освіти, медицини та релігії в громаді.

Так, відео на релігійну тематику висвітлює:

  • як настоятель місцевого храму Андрія Первозваного Андрій Галавін продовжував проводити служби навіть під обстрілами
  • випробування, з якими стикнулася церква «Віфанія» під час окупації, та зусилля пасторів, які вистояли і продовжують підтримувати своїх віруючих у важкі часи.
  • спротив місцевих церков та громад проти спроб використання віри для виправдання окупації, демонструючи силу духовності та єдності громади.

Відео на медичну тему показують:

  • зусилля медсестри Ольги Муравицької з порятунку життя людей у складних умовах і відновлення амбулаторії в Бучі, яка продовжувала надавати медичну допомогу в підвальних приміщеннях під час окупації
  • неймовірну відвагу медичного персоналу пологового будинку та матерів, які у Ворзелі народжували дітей під обстрілами, забезпечуючи нове життя в умовах війни
  • як денний стаціонар у Бучі зазнав продовжував надавати медичну і гуманітарну допомогу в умовах окупації, про трагедії, які сталися у закладі, та про героїчну роботу медичного персоналу, який надавав допомогу постраждалим під час обстрілів

Відео з освітньої сфери показують:

  • як вихователі та батьки боролися за безпеку дітей у дитячому садочку, який був захоплений окупантами, і як вони поступово відновлюють його після звільнення.
  • як Пластовий вишкільний центр трансформували у гуманітарний штаб після звільнення міста, допомагаючи мешканцям отримати необхідну підтримку і ресурси, та як центр продовжує патріотичне виховання.
  • важкі часи, через які пройшов ліцеї №9 і №3 на вулиці Вокзальній, і як зусиллями громади та волонтерів школа поступово відновлюється та повертається до нормального життя.

Нагадаємо, 27 лютого 2023 року, в першу річницю окупації Бучі, місцеве медіа Thebuchacity презентувало в ютубі проєкт «Буча: Місто незламних».

У листопаді 2023 року команда Thebuchacity презентувала документальну стрічку «Окупація Бучі: як це було».

Проєкт Thebuchacity започаткував у 2015 році комунікаційник, журналіст, блогер Олександр Остапа як перше незалежне медіа міста. Зараз TheBuchacity представлений у всіх соціальних мережах і ютубі та має авдиторію в декілька десятків тисяч. Після початку повномасштабного вторгнення TheBuchacity перетворився на важливий інформаційний майданчик про ситуацію в окупованому місті. У жовтні 2023 року Thebuchacity запустило свій сайт.