Тікток-акаунт «Вечірнього Києва» відновили після хакерської атаки

Джерело: Детектор медіа
Російськи хакери встигли розмістити в тікток-акаунті видання оголошення про фейковий збір коштів начебто на потреби української армії.

Доступ до офіційного тікток-акаунту видання «Вечірній Київ» відновили після хакерської атаки. Про це в коментарі Детектору медіа повідомив Євген Лопушинський, в.о. директора КП «Київінформ», до складу якого входить видання: 

«Вчора ввечері зламали наш акаунт, хакери змінили паролі, прив’язали свою пошту. Але зараз доступ відновлено», – сказав Євген  Лопушинський.

Про злам акаунту в тіктоці «Вечірній Київ» повідомив на своїй сторінці у фейсбуці 15 червня.

«Хакери зламали офіційний тікток-акаунт «Вечірнього Києва». Доступ до сторінки отримав наш ворог: у шапці профілю з’явилася прив’язка «russia», а саму сторінку перейменували на @vechirniykyivrussia…Як повідомили наші спеціалісти smm-відділу, зі сторінки вже встигли запустити збір коштів начебто на українську армію», – йшлося в повідомленні. Збір був заблокований спеціалістами смм-відділу видання. 

Нагадаємо, що з квітня 2024 року друковану версію газети «Вечірній Київ»  видає Київський університет імені Бориса Грінченка. 25 квітня 2024 року, таке рішення ухвалила Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення, одноголосно підтримавши реєстрацію «Вечірнього Києва» як суб’єкта у сфері друкованих медіа. 

Перше число відновленного друкованого видання презентували в університеті імені Бориса Грінченка 7 червня. Видання перестало виходили друком у 2018 році.