Пенсіонер повернувся з велотуру з “банкою” грошей для ЗСУ

Олександр Каніболоцький задоволений результатами цьогорічного благодійного велопробігу. Популярні блогери рекламували поїздку, а юристи та футболісти — донатили.

За 10 днів пенсіонер з Опішні на старенькому велосипеді “Україна” подолав понад 1200 кілометрів, проїхавши через п’ять областей, і зібрав на підтримку ЗСУ понад 1 мільйон 600 тисяч гривень. Найбільшу суму задонатив гравець збірної з футболу Артем Довбик.

64-річний Олександр Каніболоцький дуже задоволений результатами цьогорічного благодійного велопробігу. Це вже третій у його житті. Першого разу, у вересні 22-го, йому вдалося за п’ять днів зібрати 12 тисяч гривень. Кошти передав на шини для 72-ї бригади ЗСУ. Торік чоловік таким чином зібрав за тиждень 26 800 гривень – пішли на покупку автівки для 5-ї штурмової бригади. Зараз значну частину грошей вже передав у фонд Сергія Стерненка на придбання безпілотників. Як розпорядитися рештою суми, уже визначився, але поки що шукає вигідні пропозиції на військове оснащення, повідомляє Телеграф.

Коли фраза “вистрілює”
— …Позаду було майже 300 кілометрів нелегкої дороги, попереду — Золотоноша Черкаської області, — пригадує недавню поїздку пан Олександр. — Вітер дув мені в обличчя, тополиний пух не давав дихати. Я зупинився, щоб трохи перепочити. Глянув у телефон, а на моїй банківській картці — всього 3000 гривень донатів. (Я номер рахунку у Facebook виставив, де робив коротенькі звіти про подорож). І так мені важко на душі стало, що аж розпач узяв. Їй-богу, ледь не розплакався. Вирушаючи в дорогу, мріяв хоча б 30 тисяч зібрати, але проїхав, вважай, третину шляху, а грошей мав лише десяту частину від намріяного.

А перед цим мені зателефонували кореспонденти з “Суспільного Черкаси”, ми домовилися про інтерв’ю на під’їзді до Золотоноші. І ось кручу я педалі такий засмучений-змучений і навіть не помічаю, що попереду їде автівка телевізійників і мене вже знімають. В ході інтерв’ю журналісти запитали про суму на рахунку. “Таким, як я, дуже не донатять”, — відповів я без конкретики. І ця фраза просто вистрелила!

Тільки-но вийшов сюжет, мені зателефонував відомий столичний адвокат, керуючий провідною адвокатською компанією Євген Пронін, який народився у Черкасах. І каже: “Мене зачепили ваші слова, я хочу підключитися до збору, щоб змінити ситуацію і вийти на гарну суму”. Він запропонував відкрити на своє ім’я “банку” в Монобанку для накопичення донатів для підтримки ЗСУ, які обіцяв при зустрічі передати мені.
 


Джерело: poltava365.com