Уряд схвалив законопроект про Єдину інформаційну систему соціальної сфери

Джерело: Детектор медіа
Єдина інформаційна система об’єднає дані з різних реєстрів в одну базу, що дозволить зручніше отримувати соціальну підтримку.

Кабмін узгодив законопроєкт про Єдину інформаційну систему соціальної сфери.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Реєстр визначатиме правові засади роботи такої системи, яка є основою для надання соціальної підтримки в Україні.

«Уряд створить Єдиний соціальний реєстр, який міститиме різні бази даних та інформацію про отримувачів усіх видів соціальної допомоги, яку надає держава. Це дозволить нам більш адресно підтримувати наших громадян, які цього дійсно потребують, та підвищить ефективність використання бюджетних коштів», — підкреслив Шмигаль.

Це означає, що всіх отримувачів соціальної допомоги в Україні занесуть в реєстр.

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram, що законопроєктом пропонується інтегрувати соціальний реєстр з іншими державними інформаційними ресурсами, зокрема і державними реєстрами.

Як вказується у проєкті, Єдиний соціальний реєстр – це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, збереження, захист та облік електронних даних заявників, у яких є право на отримання соціальної підтримки.

Соціальний реєстр ведеться з метою централізованого накопичення інформації та ведення єдиного обліку заявників.

Ознайомитися із проєктом закону можна за посиланням.

Нагадаємо, у лютому 2024 року Верховна Рада відхилила проєкт закону «Про Єдиний соціальний реєстр». Тоді автори законопроєкту відзначали, що Єдиний соціальний реєстр вже створено у межах експериментального проєкту, однак без ухвалення окремого закону розпорядники Єдиного соціального реєстру не можуть отримати дані про внесених до нього осіб з інших реєстрів.

Раніше ми повідомляли, що народні депутати схвалили законопроєкт щодо створення Державного реєстру осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії РФ.