Доньку Мамая Наталію випустили із СІЗО під заставу

Наталія Веретеннікова перебувала під вартою без права внесення застави, проте 1 липня 2024 року Київський апеляційний суд скасував це рішення. Заставу в 5 мільйонів внесли, підозрювана вийшла із СІЗО.

Нагадаємо, що Наталію Веретеннікову (на фото) затримали в Києві за підозрою в співпраці з росією під час виборів у 2022 та 2023 роках. Вона є донькою колишнього мера Полтави Олександра Мамая, який торік отримав вирок за корупцію.

За даними слідства, фігурантка володіє рекламним агентством, яке брало участь в PR-кампанії пропутінської партії «Єдина Росія».

СБУ повідомляє, що напередодні «єдиного дня голосування» Наталія Веретеннікова розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації. За версією слідства, мешкаючи в Києві, вона дистанційно керувала рекламним бізнесом в Росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди.

Правоохоронці володіють даними, що в період співпраці з «виборчим штабом» партії Кремля фігурантка отримала прибуток у понад 35 млн російських рублів.

Під час обшуків за місцем проживання та в київських офісах Наталії Веретеннікової СБУ виявила комп’ютерну техніку, телефони та фінансову звітність щодо співпраці з РФ. На основі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили жінці про підозру за статтею про колабораційну діяльність.

За матеріалами СБУ, на все майно затриманої наклали арешт на загальну суму понад 270 млн грн. Серед заблокованих активів – три квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній.

Жінці загрожує до 12 років тюрми, якщо суд доведе її провину.
 


Джерело: poltava365.com