Росіяни готують нових «лекторів» для пропагування серед жителів окупованих територій кремлівської ідеології

Джерело: Детектор медіа
У тимчасово захоплених регіонах реалізується лекційний проєкт “Русскій мір та цінності російської цивілізації”. В його межах пропагуються ідеологія країни-агресорки та псевдонаукові історичні "факти".

Наразі Кремль реалізує на тимчасово окупованих територіях лекційний проєкт  “Русскій мір та цінності російської цивілізації”. В його межах “лектори” з Росії проводять лекції, на яких пропагують ідеологію Кремля й псевдонаукові історичні “факти”. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Повідомляється, що лекції проводять так звані лектори з російського товариства “Знание”. 

“Російське товариство “знание” є кремлівським проєктом з організації пропагандистських лекцій, які пропагують нацистські ідеї кремля. Так, з 19 по 22 липня у російському П’ятигорську відбувся з’їзд товариства, на якому вчили нових лекторів для промивання мізків мешканцям тимчасово окупованих територій”, – інформують у ЦНС.

У Центрі повідомляють, що наразі Кремль реалізує на ТОТ проєкт лекцій “Русскій мір та цінності російської цивілізації”. В його межах “гастролери” з Росії проводять лекції, на яких пропагують ідеологію Кремля й псевдоісторичні “факти”. На ці заходи у примусовому порядку збирають бюджетників та студентів.  

“Центр національного спротиву продовжує фіксувати механізми русифікації регіонів, захоплених імперією. Зауважуємо, що до організаторів лекцій особлива увага через їхні злочини проти українського народу, якими є пропаганда. Ніхто з них не уникне відповідальності”, – наголосили в ЦНС.

В Центрі також додали, що повідомити про “лекторів” можна за посиланням. 

Раніше ми повідомляли, що росіяни планують випустити для шкіл на тимчасово окупованих територіях посібник під назвою “Історія Новоросії: від давніх-давен до наших днів№. У ньому, за інформацією Центру національного спротиву, ворожа пропаганда доводитиме “існування якоїсь окремої російської цивілізації та її права на захоплені землі. В традиціях нацистів, існування інших народів буде відкидатись”.

Нагадаємо, що у квітні провідна методистка Кримської республіканської універсальної наукової бібліотеки ім. І. Я. Франка Софія Рибак розіслала вказівку в усі бібліотеки тимчасово окупованого Крима прибрати з полиць книги зі згадками про Голодомор, визвольну боротьбу українського народу, а також будь-яку літературу про діяльність кримських татар

Також ми повідомляли, що окупанти збираються подвоїти кількість кінотеатрів у тимчасово захоплених регіонах, щоби збільшити кількість переглядів пропагандистських фільмів. У травні всі бюджетні установи на тимчасово окупованих територіях отримали вказівку забезпечити за рахунок своїх працівників «повні зали» при перегляді кремлівської пропаганди.