Росіяни створили 12 молодіжних рухів для мілітаризації українських дітей на ТОТ Запорізької області

Джерело: Детектор медіа
Відповідальна особа від Путіна раз на тиждень приїжджає на тимчасово окуповані території і контролює процес розвитку цих рухів.

На тимчасово окупованих частинах Запорізькій області Росія активно займається мілітаризацією українських дітей. З цією метою окупанти створили 12 молодіжних рухів, які, зокрема, займаються пропагандою. Про це під час брифінгу повідомив очільник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Артем Кисько, повідомляє  “Укрінформ”.

За даними Артема Киська, російські загарбники проводять пропагандистську діяльність серед дітей та молоді у Мелітополі та Бердянську.

“Створення молодіжних рухів на окупованих територіях – це окрема тема. Вони (росіяни – ред.) “перепрошивають” наших дітей.

Є відповідальна особа у Путіна, яка раз на тиждень їде на окуповані території і контролює, як ці рухи розвиваються. Вони мілітаризують свої молодіжні організації, готують дітей вбивати”, – наголосив керівник ГУ Нацполіції в Запорізькій області. 

Він також повідомив, що українські правоохоронці працюють над встановленням осіб, які до цього причетні, аби заочно повідомити їм про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень та притягти до відповідальності.

Нагадаємо, з 1 вересня в школах на тимчасово окупованих територіях вводять предмет “Основи безпеки та захист Батьківщини”. В рамках цього предмету дітей навчатимуть тактичної медицини та військовій підготовці, зокрема роботи з БПЛА, гранатами та автоматом.

Також ми повідомляли, що росіяни створюють на тимчасово окупованих територіях так звані “кадетські класи”, де школярів навчають посиленої військової підготовки, змушують носити військову форму, нав’язують їм російські наративи. Як зазначила голова Центру громадянської просвіти “Альменда” Марія Суляліна, «дітей із першого класу готують воювати проти їхньої власної держави, вчать сприймати РФ своєю країною”.

Велику роль у нав’язуванні проросійських настроїв відіграють молодіжні так звані “військово-патріотичні рухи” РФ, як-от “Юнармія” та “Движение первых”. За даними Марії Суляліної, до першого належать мінімум 38,5 тисяч дітей, до другого — мінімум 62 тисячі. 

Крім того, окупанти в тимчасово захоплених регіонах планують ставити підлітків на військовий облік.

Про те, як влада Росії популяризує мілітаризм серед дітей та виховує готовність до війни та смерті в будь-якому віці, “Детектор медіа” розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».