Полтавки здобули три медалі на Чемпіонаті Європи з класичного жиму лежачи

Валентина Кокоурова, Оксана Гордієнкео та Наталія Іванькова повернулися додому з нагородами

Днями у Стамбулі закінчився Чемпіонат Європи з класичного жиму лежачи та класичного жиму лежачи. У змаганнях брали участь спортсмени з Полтавщини і три наші пауерліфтерки повернулися додому з нагородами.

70-річна полтавка Валентина Кокоурова отримала «срібло» у ваговій категорії до 63 кг серед ветеранок в категорії «Мастерс 4» (70+ років). Вона витиснула штангу вагою 40 кг, а її єдина суперниця з Фінляндії підкорила вагу 57,5 кг. Таким чином Валентина Кокоурова отримала «срібло».

Оксана Гордієнко стала другою у ваговій категорії до 57 кг серед ветеранської групи «Мастерс 1» (40-49 років). Вона показала результат 65 кг. Перемогла тут італійка Глорія Пратезі (105,5 кг). Третє місце посіла ще одна українка Альона Малишева (результат — 55 кг).

Оксана Гордієнко

Полтавка Наталія Іваньковаа стала третьою у відкритій віковій групі у ваговій категорії до 47 кг. Вона змагалася на рівні зі значно молодшими спортсменками і здобула «бронзу». Наталія витиснула штангу вагою 67,5 кг. Чемпіонкою тут стала шведка Емелі Аслунд (результат — 95 кг). Друге місце у італійки Сари Карти (результат — 77,5 кг).

Джерело: sport.pl.ua