Олімпійський чемпіон Хижняк і його тренер отримають 1,5 млн гривень від Полтави

15 серпня у міській раді Полтави привітали з перемогою олімпійського чемпіона Олександра Хижняка та його тренера-батька. Вони отримають 1,5 млн гривень від Полтавської громади.

Хижняк висловив вдячність полтавцям, Збройним силам України, та дружині, яка особливо підтримувала його протягом усього шляху до перемоги.

Нагадаємо, він здобув олімпійське золото у поєдинку з Нурбеком Оралбаєм з Казахстану, що відбувся 7-8 серпня у Парижі.

Олександр Хижняк розповів  про складний рік підготовки до Олімпіади, який був найважчим через травму. Він поділився, що отриманий досвід після Токіо, де він став другим, допоміг йому здобути «золото» в Парижі.

Вихованець «Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи №4», «Полтавської обласної школи вищої спортивної майстерності», Заслужений майстер спорту України, срібний призер 32-х літніх Олімпійських ігор в Токіо, чемпіон світу, чемпіон Європи, чемпіон ІІ Європейських ігор, кращий боксер світу 2017 року, Почесний громадянин міста Полтави, володар ордена «За заслуги» І, ІІ, ІІІ ступеня та ордена Князя Ярослава Мудрого 5 ступеня, чемпіон Олімпійських ігор у Парижі Олександр Хижня залишив автограф на боксерських рукавичках та подякував за підтримку.


Джерело: poltava365.com