Кандидати у віцепрезиденти США проведуть дебати 1 жовтня

Джерело: Детектор медіа
Дебати відбудуться на телеканалі CBS News.

Тім Волз, кандидат у віцепрезиденти США від Демократичної парті, та Джей Ді Венс, кандидат від республіканців, погодились узяти участь у дебатах на телеканалі CBS News 1 жовтня. Про це повідомив сам телеканал.

У середу CBS News запропонував чотири дати дебатів між двома кандидатами у віцепрезиденти: 17 вересня, 24 вересня, 1 жовтня і 8 жовтня.

Тім Волз напередодні заявив, що погоджується на дату 1 жовтня, Венс підтвердив свою участь у четвер уранці, водночас закликавши візаві від Демократичної партії взяти участь у дебатах на CNN у вересні.

«Американський народ заслуговує на якомога більше дебатів, саме тому Трамп уже викликав Камалу на три з них. Я приймаю не тільки дебати на CBS 1 жовтня, а й дебати на CNN 18 вересня. З нетерпінням чекаю на зустріч з вами на обох!», – заявив республіканець.

Нагадаємо, у передвиборчому штабі претендентки на пост президента США від демократів Камали Гарріс виключили більш як один раунд дебатів між кандидатами у віцепрезиденти Джей Ді Венсом та Тімом Волзом, що відповідає історичним прецедентам.

Водночас представник передвиборчої кампанії Камали Гарріс заявив, що вона візьме участь у двох дебатах зі своїм опонентом Дональдом Трампом. 

Нещодавно кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що хоче провести додаткові дебати з Камалою Гарріс 4 і 25 вересня, і вони мають транслюватися на телеканалах Fox та NBC.

Передвиборчий штаб Гарріс виступав проти дебатів на каналі Fox: там заявили, що приймаючий канал повинен бути той самий, що спонсорував нещодавні попередні дебати обох партій, ідеться в повідомленні агентства. 

Раніше передвиборчий штаб Камали Гарріс відмовився від пропозиції Дональда Трампа провести дебати між обома претендентами на пост президента США 4 вересня на телеканалі Fox News. Згодом Трамп і Гарріс домовилися про дебати 10 вересня на телеканалі ABC.