Неповнолітні на Полтавщині викрали та продали мотоцикл

Великобагачанський районний суд виніс вирок двом хлопцям, які серед білого дня викрали мотоцикл та реалізували його за кілька тисяч гривень.

Про деталі справи стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Злочин стався 1 квітня цього року близько 12:00. Двоє обвинувачених, 15 та 16 років, викрали мотоцикл марки «Delta» від ЦНАПу у Великій Багачці. Вартість транспорту – 12 тисяч 883 гривень. 15-річний хлопець відкотив мотоцикл від ЦНАПу до гаражів, де його чекав 16-річний спільник. Той спробував запустити двигун за допомогою з’єднання дротів електричної проводки без ключа запалення, але це не вдалося зробити. Хлопці відкотили мотоцикл за будівлю Великобагачанського районного суду, де 16-річний хлопець знову за допомогою з’єднання дротів електричної проводки запустив двигун. Обвинувачені сіли на транспортний засіб та поїхали дорогою у напрямку села Байрак Миргородського району.

Хлопці свою вину визнали. Зокрема вони розповіли на суді, що поїхали на викраденому мотоциклі до села Тищенки Миргородського району Полтавської області, де продали крадене знайомому за три тисячі гривень, інформує Полтавська Думка.

Юнаків визнали винними у порушенні частини 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Три роки ув’язнення замінили на іспитовий строк терміном один рік. Обвинувачені мають:

 — періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
 — повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;
 — виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.


Джерело: poltava365.com