«Не мають «уважения» до влади»: Кримчани ігнорують псевдовибори, які проводить Росія на окупованому півострові – «Жовта стрічка»

Джерело: Детектор медіа
Активісти руху спротиву впевнені: як би потім не відвітували окупанти, явка на «Нмісцеві вибори» буде низькою та складатиметься переважно з заселених до Криму росіян.

Кримчани відмовляються голосувати на псевдовиборах у Криму, які проводяться окупаційною владою 6-8 вересня. Про це у своєму телеграм-каналі повідомляють активісти руху спротиву «Жовта Стрічка».

«На даний момент, враховуючи настрої та коментарі людей з Криму, ми можемо бути впевнені, що щоб не малювали окупанти, явка буде мала і складатиметься переважно з заселених до Криму росіян», – йдеться у повідомленні.

Активісти закликали усіх кримчан, які наразі вагаються, доєднатися до їхньої акції ігнорування «виборів».

«Ми також закликаємо ЗМІ розповідати про те, що спротив у Криму триває, і величезна кількість людей не збирається голосувати на цих виборах, бо не визнають право рф проводити їх на окупованій території. Нашим людям важливо знати, що про них пам’ятають», – наголошують українські партизани.

Вони також навели розповідь жителів Євпаторії про те, як проходять «вибори» у цьому місті: «Стоїть масовка, не рухається. Людей які пробують встати у “чергу” пропускають вперед, зі словами що “ви проходьте на вибори, ми по іншому питанню стоїм”».

Один з активістів «Жовтої стрічки» розповів про перебіг «виборчого процесу» у Ялті: «Сьогодні походив поруч з участком, підійшов, постояв у ріденькому натовпі (якщо 5 людей можна назвати натовпом). Послухав розмови бабусь. Я так зрозумів, що зранку ходив помічник якогось депутата по під’їздам по вулиці Кірова, міняв лампочки і просив за це піти на вибори проголосувати за єдіную росію. І що був скандал в будинку через це, і оці дві бабусі єдині прийшли. Ще обговорювали, що хвилюються, що лампочку викрутять, бо сусіди не мають “уважения” до влади”»

Фото: телеграм-канал «Жовтої стрічки»