Кропивницька міська рада відновила трансляції засідань на заклик журналістів

Джерело: Детектор медіа
Повернення онлайн-трансляцій ініціювали місцеві журналісти, підготувавши відкритий лист-звернення до депутатів.

Кропивницька міська рада проголосувала за відновлення обов’язкової онлайн-трансляції засідань ради та постійних депутатських комісій. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на трансляцію засідання.

За відповідний документ сьогодні, 10 вересня, проголосувало 30 депутатів.

Повернення трансляцій у режимі реального часу ініціювали місцеві журналісти на закритій зустрічі редакторів регіональних медіа із секретарем Кропивницької міськради Олегом Колюкою. 

Зібрання, яке ініціював представник ІМІ, обговорило поточні проблеми взаємодії медіа з міською радою та підпорядкованими їй комунальними підприємствами. 

У підсумку медійна спільнота за підтримки юридичного відділу ІМІ підготувала відкритого листа-звернення до депутатів. Документ, крім директорки ІМІ Оксани Романюк, підписали представники дев’яти місцевих друкованих, онлайн-медіа та телебачення.

Рішення про припинення онлайн-трансляцій сесійних засідань Кропивницька міська рада ухвалила в травні цього року. Тоді це аргументували виконанням норм ухвалених на той момент змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».