У містах України чоловіки масово стоять у чергах до військкоматів: у Сухопутних військах відреагували

У багатьох містах України спостерігаються черги біля Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Командування Сухопутних військ України відреагувало на ситуацію

Зокрема, з'явилися фото черги до військкомату по Полтаві, передає RegioNews.

Також нещодавно повідомлялося про черги до ТЦК в Івано-Франківську. Ажіотаж спостерігається і в інших містах України.

В офіційному Telegram-каналі Сухопутних військ ЗСУ запевнили, що наразі військкомати працюють цілодобово, тож чоловіки можуть прийти та оновити свої дані у будь-який зручний час.

“З'являється багато інформації про черги біля ТЦК. Це добре, що велика кількість людей вирішила оновити дані чи стати на облік. Але хочемо вам повідомити: Територіальні центри комплектування (ТЦК) працюють 24/7. Ви можете прийти у будь-який зручний для вас час”, – зазначається у повідомленні.

У Сухопутних військах додають, що можна також попередньо зателефонувати до ТЦК.

Як відомо, новий закон про мобілізацію набуває чинності вже від 18 травня. Однією з норм, яка стосується мільйонів українських чоловіків, є обов’язок оновити свої дані протягом 60 днів. У разі неявки до ТЦК протягом цього часу, військкомат має право звернутися до поліції. Тоді цю людину внесуть до відповідної бази розшуку.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що поліція Києва позшукує понад 5 тис. військовозобов'язаних українців. Відповідні звернення правоохоронці отримали від ТЦК.