«Ворскла» програла «Металісту 1925» (відео)

Полтавці зазнали четвертої поразки поспіль

Сьогодні у Києві на стадіоні «Лівий берег» полтавська «Ворскла», в рамках 27-го туру УПЛ, зіграла проти харківського «Металіста 1925». Полавська команда приїхала в гості до свого колишнього тренера, чия команда наразі перебуває в крутому піке і може вилетіти до першої ліги. Щоправда, і сама «Ворскла» давно не вигравала і принаймні за результатами перебуває на спаді.

«Металіст 1925» – «Ворскла» – 3:2

«Металіст 1925»: Мозіль, Капінус, Імереков, Фарина, Безуглий, Габелок (Курило, 90+2), Обінайя, Юсов (Моура, 81), Гармаш (Вачиберадзе, 90+2), Сидоров (Фрімпонг, 72) Борячук (Бичек, 72).

Головний тренер: Віктор Скрипник.

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Бацула, Хрипчук, Якубу (Корнієнко, 46), Челядін (Скляр, 59), Сіссоко (Глущенко, 75), Крупський, Нестеренко (Мякушко, 59), Кане (Феліпе, 75), Степанюк.

В. о. головного тренера: Сергій Долганський.

Голи: Безуглий (26), Габелок (39), Юсов (80, пен.) – Кане (32), Степанюк (90+4, пен.).

За відсутності Євгена Павлюка у центрі захисту поряд з Хрипчуком зіграв Андрій Бацула. На правий фланг захисту повернувся Ігор Пердута. Ліворуч захищався Наджеб Якубу. В центрі півзахисту вийшли Артем Челядін та Самбу Сіссоко. На позиції правого вінгера зіграв Ілля Крупський, лівого – Іван Нестеренко. У нападі зіграли Руслан Степанюк та – трохи нижче – Ібрахім Кане.

Команди довго «розгойдували» гру і до середини першого тайму хоч і намагалися грати динамічно, та все ж не радували небезпечними моментами. А от на 25-й хвилині Андрій Борячук міг забивати. Нападник харків’ян прийняв м’яч на куті штрафного майданчика і пробивав у дальній кут, але Павло Ісенко відбив цей удар. На наступній хвилині господарі відкрили рахунок. Микита Безуглий підключився до стандарту і головою замкнув подачу – 1:0. З автором голу ніхто персонально не грав.

Через вісім хвилин «Ворскла» зрівняла рахунок. Ворскляни розіграли швидку комбінацію в один дотик і вивели на удар Ібрахіма Кане. Малієць пробив і м’яч рикошетом від Фарини залетів у ворота – 1:1.

На 39-й хвилині Данило Хрипчук помилився при передачі й подарував м’яч колишньому ворсклянину Артему Габелку. Той подарунком скористався і класно пробив з-за меж штрафного майданчика – 2:1.

Руслан Степанюк міг знову відновити паритет у наступній атаці, але з нападником допрацювали захисники і заблокували його удар. М’яч полетів на кутовий, а «Ворскла» пішла на перерву програючи.  

У другому таймі обидві команди мали гольові моменти і обом воротарям довелося добре попрацювати. Руслан Степанюк на 50-й хвилині поцілив у поперечку. Тако варто відзначити повернення на поле Олександра Скляра. На 70-й хвилині він міг забивати, але його удар відбив Олег Мозіль.

Всі атакувальні потуги «Ворскли» звелися нанівець на 80-й хвилині. Феліпе, який тільки-но вийшов на заміну, зіграв рукою у штрафному майданчику і арбітр матчу призначив пенальті. Дмитро Юсов з позначки переграв Павла Ісенка і збільшив перевагу своєї команди – 3:1.

Вже у компенсований арбітром час, автор першого голу Микита Безуглий зіграв рукою у своєму штрафному майданчику і знову пенальті. Цього разу вже Руслан Степанюк з «точки» переграв Мозіля – 3:2.

За дві емоційні хвилини, які залишилися до фінального свистка, «Ворскла» не змогла врятувати очко і зазнала чергової поразки, дозволивши Скрипнику і компанії на якийсь час вибратися із зони вильоту.