Мешканці Гадяцької громади зверталися із скаргами на гарячу лінію Полтавської ОВА

Щоденно на гарячі лінії від мешканців громад Полтавщини надходять десятки подібних заяв та скарг з питань ЖКГ. За п’ять місяців поточного року зареєстровано майже 1,4 тис. звернень цієї тематики.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

“У першій половині року було зареєстровано майже 500 звернень щодо роботи ліфтів у Полтавській громаді, що склало більше ніж 30 відсотків від усієї кількості питань ЖКГ. Періодична відсутність тих чи інших послуг, також, впливає на статистику. Так, нарікання на проблеми з електро-, газо-, водо- та теплопостачанням складають разом більше 20 відсотків від усіх питань цієї сфери”, – йдеться у повідомленні.

Іншу половину питань комунального господарства складають, насамперед, суперечки у відносинах між споживачами та надавачами послуг – 220 звернень, запити на потребу в ремонті житлових будинків та обслуговуванні прибудинкових територій – 160, а також обслуговування будинкових та індивідуальних лічильників – майже 60.

Полтава утримує беззаперечну першість по кількості звернень з питань ЖКГ – більше 50 відсотків від загальної кількості. Звернення від мешканців Кременчука склали 5 відсотків від усіх питань комунальної сфери. Також, зверталися жителі Гадяцької, Гребінківської, Горішньоплавнівської, Карлівської, Лубенської, Миргородської, Семенівської та Градизької громад.

За підсумками розгляду звернень майже кожне четверте звернення вирішувалося позитивно, в інших випадках надавалися роз’яснення.

Кожен за потреби має можливість безперешкодно та безкоштовно звернутися на телефонну лінію Полтавської ОВА: 0800502230 та оформити звернення.

Джерело