Енергетики розповіли, коли зможуть підʼєднати до світла два будинки на Алмазному

Мешканці кількох багатоповерхівок на вул. Київське шосе 86-84 у мікрорайоні Алмазний на кілька діб залишилися повністю без світла через несправність кабельної лінії. У «Полтаваобленерго» пообіцяли до кінця дня завершити ремонтні роботи.

У Полтаві на вулиці Київське шосе кілька багатоповерхівок повністю залишилися без світла. Причина — несправність старого кабелю.

«В квартирі без кондиціонера та з сонячною стороною, в таку спеку це просто нереально. У нас все електричне, я навіть не можу дітям їжу підігріти. Холодильник взагалі не працює вже», — говорить Юлія Панченко, жителька будинку за адресою Київське шосе, 86.

Перша заявка про відсутність світла до «Полтаваобленерго» надійшла 15 липня. За словами жительки будинку по вулиці Київське шосе, спочатку на звернення людей «Полтаваобленерго» не реагувало. Після масового невдоволення жителів їх все-таки під'єднали до мережі.

«Це тоненький провід, який натягнули між дерев. Вони його натягнули до під'їзду і все», — розповіла Юлія Панченко.

Проблема у старому кабелі, який вийшов з ладу через постійні відключення світла. Адже кабелю понад 50 років, хоча його термін придатності — 30 років, — пояснює Юлія Панченко.

17 липня у міськраді провели термінову нараду з «Полтаваобленерго» та з представниками «Полтававодоканалу» щодо відключень світла. Представник «Полтаваобленерго» пояснює, що причина в аварії — це пошкоджена кабельна лінія, спрогнозувати такі випадки неможливо.

«На минулому тижні, у п'ятницю у нас вийшла з ладу кабельна лінія на Київському шосе, люди працювали й в п'ятницю і в суботу, щоб полагодити. Там немає резервного кабелю, але наразі там прокладено тимчасову лінію», — говорить Олександр Кривенко, головний інженер «Полтаваобленерго».

poltavska-khvilia_xcwi/EC38liuSR.jpeg

За словами Олександра Кривенка, до кінця дня по вулиці Київське шосе планують завершити ремонтні роботи.

Нагадаємо, що 16 липня у Полтаві застосували аварійні відключення. У Полтаваобленерго пояснили ж, що вони не знають, у кого та як довго не буде світла.

Джерело: poltavawave.com.ua