На Полтавщині скасували ГАВ і перейшли на ГПВ: графік відключень електрики

На Полтавщині скасували аварійні відключення електропостачання, які запровадили 16 липня. Упродовж доби діятимуть інші графіки.

Про це у своєму Telegram-каналі 17 липня повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

За його даними, графік і спеціальний графік аварійних відключень скасували вранці 17 липня

Упродовж доби, 17 липня, будуть діяти погодинні відключення електроенергії.

За даними “Полтаваобленерго”, у регіоні застосували ГАВ із 09:02 16 липня, а спецГАВ ― із 14:12. Це стало необхідним, зокрема, через часті масштабні ракетні обстріли об’єктів енергетики з боку російської армії.

Відключення електропостачання поділяють на кілька видів. Частину з них можна спрогнозувати і надати графіки відключень, а щодо решти таке неможливо. Пояснення щодо цього надали на сайті “Полтаваобленерго”.

Графік погодинного відключення (ГПВ) використовують для зменшення навантаження на мережі, підтримання балансування енергосистеми, доки триває відновлення ушкоджених енергооб’єктів. Ці відключення стосуються усіх категорій споживачів і застосовуються за завчасно про анонсованим розкладом. Тривалість вимкнень електрики можуть збільшувати у разі неможливості дотриматися ліміту споживання.

Графік аварійних відключень (ГАВ) ― це вимкнення електрики, які застосовують через гострий дефіцит потужності в енергосистемі, зокрема, через аварійні ситуації на електростанціях або перевантаження устаткування. Попередити споживачів заздалегідь про такі відключення неможливо, бо їх треба виконати негайно. Тому невідомі також тривалість відключень і перелік населених пунктів.

Спеціальний графік аварійних відключень (спец ГАВ) ― це також аварійні відключення. Їх застосовують та скасовують так само без попереджень.


Джерело: poltava365.com