В ОВА розповіли, як вночі працювала ППО на Миколаївщині, Полтавщині та Сумщині

Під час масованої атаки російськими ударними дронами Shahed 31 липня українська протиповітряна оборона активно працювала в Миколаївській Полтавській та Сумській областях

Про це повідомили голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін та начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Так, у ніч на 31 липня в Миколаївській області працювала ППО – захисники знищили одну керовану авіаційну ракету та чотири БпЛА типу “Shahed 131/136”. На території області влучень не зафіксували.

Повітряна тривога на Полтавщині тривала понад 10 годин. Упродовж цього часу жителі області могли чути звуки схожі на вибухи. У регіоні потужно відпрацювала ППО. Завдяки захисникам влучань на Полтавщині не зафіксовано, люди не постраждали.

Повітряна тривога на Сумщині тривала більше 10 годин. Це була одна з наймасованіших атак дронами по території України.

“Сумчани чули, як працювали наші хлопці. Влучань у сумській громаді не зафіксовано. Важка ніч та ранок для нашої ППО! Але впоралися! Дякуємо!”, – повідомив Олексій Дрозденко.

Нагадаємо, в ніч на 31 липня під час масованої атаки сили протиповітряної оборони знищили керовану авіаційну ракету Х-59 та всі 89 російських ударних БпЛА типу Shahed, якими окупанти атакували Україну.

Джерело: regionews.ua