Суд на Полтавщині зобов’язав пенсіонера, який спалив цілий ліс, виплатити мільйонну компенсацію

Житель Полтавщини у 2020 році, спалюючи сміття, спричинив масштабну пожежу, яка знищила цілий ліс. Внаслідок його дій згоріло понад 1000 дерев

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на видання “Полтавщина”.

Відповідний вирок щодо Миколи Ботченка у жовтні виніс Хорольський районний суд Полтавської області. Через дії чоловіка виникла пожежа в лісовому масиві гідрологічного заказника, збитки від якої оцінили у 4,8 млн гривень. Суд зобов’язав пенсіонера відшкодувати їх.

Події, які стали предметом судового розгляду, сталися 23 квітня 2020 року у селі Єньки. Пенсіонер прибирав у себе на подвір’ї, він зібрав суху траву та склав поруч із подвір’ям — на комунальній ділянці, яка межує із лісовими масивами гідрологічного заказника місцевого значення “Комишитовий”.

Коли пенсіонер підпалив суху рослинність, то полум’я перекинуся на землі заказника та сталася масштабна пожежа – згоріло 162 сосни до стадії припинення росту, 384 сосни до ступеня неприпинення росту та було пошкоджено 781 дерево листяних порід. Вартість завданих збитків — 4 788 842 грн.

Обвинувачений в суді провину визнав, підтвердив усі обставини та у вчиненому розкаявся. Суд врахував усі обставини та призначив пенсіонеру 23 800 грн штрафу. Крім того, Микола Ботченко має відшкодувати судові та експертні витрати — 31 707 грн, а також завдані матеріальні збитки — 4,8 млн грн.

Нагадаємо, раніше у Борівській громаді на Харківщині лісова пожежа перекинулася на будинки. Загинули четверо людей, ще двоє отримали опіки.

Джерело: regionews.ua