Росіяни зняли пропагандистський серіал про мобілізованих жителів окупованого Донецька, які «штурмували Маріуполь» у лютому 2022-го

Джерело: Детектор медіа
Українські журналісти нагадують, що окупаційна влада Луганської та Донецької областей оголосила про початок загальної мобілізації за 5 днів до повномасштабного вторгнення Росії.

Росіяни зняли чергове пропагандистське “кіно” про повномасштабну війну проти України. У серіалі розповідається про примусово мобілізованих жителів Донецька, який з 2014 року знаходиться у тимчасовій окупації. Про новий “проєкт” окупантів повідомляє “Реальна газета” з посиланням на допис у Телеграмі “продюсерки” серіалу Катерини Агранович. 

“У Донбасі зняли свій серіал про СВО. Він називається “Резервісти” і присвячений мобілізованим. За сюжетом у лютому 2022 року рота мобілізованих із Донецька вирушає штурмувати Маріуполь. Це правдива драма про вчорашніх цивільних, які виконали свій обов’язок, не вміючи стріляти”, – написала Агранович. 

За словами “продюсерки”, ролі другого плану виконали “учасники СВО”, а дата виходу серіалу поки невідома. 

Агранович також опублікувала трейлер пропагандистського серіалу. 

У “Реальній газеті” нагадали, що окупаційна влада Луганської та Донецької областей оголосила про початок загальної мобілізації за 5 днів до повномасштабного вторгнення Росії. 

“За деякими оцінками, станом на середину липня 2022 року окупанти примусово мобілізували близько 140 тисяч жителів”, – пише видання. 

“Реальна газета” також наводить дані про кількість загиблих серед примусово мобілізованих жителів ТОТ: “У “Східній правозахисній групі” кількість загиблих серед примусово мобілізованих оцінили в 30 тисяч осіб. Це дані на серпень 2022 року. 

Реальна кількість загиблих жителів окупованих територій, примусово мобілізованих для участі в повномасштабному вторгненні РФ, наразі залишається невідомою. 

У серпні 2023 року стало відомо, що в окупованій Горлівці Донецької області загинули понад 20 тисяч осіб, які були примусово мобілізовані”. 

Нагадаємо у березні цього року кремлівські пропагандисти на ТОТ Херсонщини шукали охочих зніматись у “документальному фільмі” про Каховську ГЕС. За інформацією херсонського видання Кавун.City, на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області пропагандистською “кіноосвітою” населення займаються ексдепутат Держдуми РФ та колишній директор херсонського КП “Кіновідеопрокат”.

Фото: примусово мобілізовані на ТОТ/АрміяINFO