Росія під виглядом культурно-освітніх осередків планує відкрити пропагандистські центри в ОАЕ, інших країнах Близького Сходу та Африки

Джерело: Детектор медіа
Проти агентства “Россотрудничество”, яке опікується “підтримкою російської культури за кордоном”, введено санкції Євросоюзу.

Російська влада заявляє про намір відкрити в Об’єднаних Арабських Еміратах новий “культурно-освітній центр”, який насправді є лише прикриттям для російських інформаційних операцій та просування ru-пропаганди в країнах Глобального Півдня.  

Як зазначає Центр протидії дезінформації, який і повідомив у своєму телеграм-каналі про майбутнє відкриття “культурно-освітнього” осередку, влада РФ декларує, що у центрі проводитимуть “виставки, поетичні вечори, зустрічі з діячами місцевої культури” та відкриють курси російської мови.  

За інформацією ЦПД, аналогічний центр також планують відкрити в Абу-Дабі, де вже працює російська гімназія.  

“Окрім ОАЕ – однієї з найвпливовіших країн регіону – кремль готується відкривати «культурні центри» в інших державах Близького Сходу та Африки”, – йдеться у повідомленні. 

️Насправді, наголошують у ЦПД, “культурні центри рф” є лише прикриттям для російських інформаційних операцій та просування ru-пропаганди в країнах Глобального Півдня: “Ці центри виправдовують війну рф проти України й активно поширюють проросійські наративи, маніпуляції та дезінформацію”.  

У Центрі протидії дезінформації нагадали, що проти агентства “Россотрудничество”, яке опікується “підтримкою російської культури за кордоном”, введено санкції Євросоюзу. 

Ранііше ми повідомляли, що російські спецслужби готують чергову інформаційну спецоперацію проти України аби звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан.

Крім того, у країнах Центральної Африки Росія активно фінансує поширення серед молоді російських прапорів та іншої атрибутики, пов’язаної з РФ.

Фото: телеграм-канал Центру протидії дезінформації