Мільйон гривень зарплатні: що задекларували нові полтавські судді

4 липня Президент Володимир Зеленський підписав укази щодо призначення двох суддів Київського райсуду Полтави.

Про це стало відомо з указів Президента України.

Отож, на посаду суддів Зеленський призначив Тетяну Сингаївську та Рустама Айдаєва.

З декларації Сингаївської відомо, що суддя зареєстрована у Полтаві, раніше працювала на посаді члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та прокурором в Офісі генпрокурора. На початку року суддя задекларувала 93 тис. грн доходу.

Айдаєв також зареєстрований у Полтаві. Раніше обіймав посаду начальника одного з відділів у Полтавській обласній прокуратурі, де за 2023 рік отримав 1,2 млн грн зарплатні.

Суддя зберігає $23 000 готівкою та ще $21 000 має дружина, яка працює у Теруправлінні Державної судової адміністрації у Полтавській області. У банку родина зберігає гроші лише у гривнях — 20,7 тис. грн у власності судді та 41,1 тис. грн у дружини Айдаєва.

На суддю також записане авто Hyundai Sante FE, яке придбане у 2020 році за 250 тис. грн. А раніше, у 2015 році, Айдаєв придбав квартиру у Полтаві за понад мільйон гривень. Площа житла складає 163 кв. м.

poltavska-khvilia_xcwi/rhEgqZ_Sg.jpeg

Також Айдаєв був прокурором у справі 2018 року, коли ексзаступницю мера Світлану Тарашевську підозрювали у несвоєчасному повідомленні про суттєві зміни у майновому стані. Тоді Октябрський райсуд Полтави закрив справу через закінчення строків покарання.

Ще раніше, у 2016 році, Айдаєв був прокурором у справі колишньої керівниці комунального «Полтава-фарму». Її підозрювали у розтраті державного майна. У травні 2019 року Полтавський райсуд виніс вирок директорці. Суд визнав підозрювану невинною.

Нагадаємо, що Президент планує призначити нову суддю Комсомольського міськсуду на Полтавщині.

Джерело: poltavawave.com.ua